Fit in 4 Minuten ; Wat zijn onze ervaringen en resultaten ?

Fit in 4 Minuten is een uniek trainingsprogramma van Katja Callens. Je gebruikt dit programma als je gewicht wil verliezen, bijvoorbeeld voor je op vakantie gaat. Omdat Katja Callens al vele succesvolle afslankprogramma’s geschreven heeft, waren wij ook nieuwsgierig naar Fit in 4 Minuten.

We besloten het programma te testen en de resultaten van dit onderzoek, worden op deze pagina uitgebreid beschreven. Aan de hand van onderstaande review kom je er vanzelf achter of Fit in 4 Minuten iets voor jou is, of niet. Hierbij onze beoordeling en ervaringen omtrent de videotraining.

Voor wie zijn de Fit in 4 Minuten video’s bestemd?

Fit in 4 Minuten is vooral geschikt voor mensen die gewicht willen verliezen en zich hier best voor in willen zetten. Om gewicht te verliezen met dit programma moet je namelijk echt aan de bak. Het is niet voldoende om alleen wat minder te gaan eten, want je moet de oefeningen van het programma intensief uitvoeren. Ben je bereid je in te zetten voor jouw gewichtsverlies, dan is deze training zeker iets voor jou.

Wij vinden de oefeningen van Fit in 4 Minuten wat minder geschikt voor de ervaren sporter. Ben je zelf al vaker in de sportschool te vinden en ken je veel oefeningen al, dan is dit trainingsprogramma weinig vernieuwend. Ben je echter beginnend sporter, dan is Fit in 4 Minuten zeker wel aan te raden!

Klik hier om direct naar de kortingspagina te gaan >>

Katja Callens: de vrouw achter Fit in 4 Minuten

De video’s zijn opgesteld door Katja Callens. Dit is geen echt persoon, maar een pseudoniem voor de persoon die het trainingsprogramma echt ontwikkeld heeft. Niemand weet wie dit echt is: zijn of haar echte naam is nog nooit bekend gemaakt.

Nu vraag je je misschien af of een trainingsprogramma van een auteur met pseudoniem wel betrouwbaar is. Wij kunnen je vertellen dat het eigenlijk niet uitmaakt dat de echte naam van de auteur van het programma niet bekend is. Dit gebeurt namelijk wel vaker in de wereld van de digitale boeken en zeker in de branche van de afvalprogramma’s en dieetboeken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of de video’s onbetrouwbaar zijn, want dit is niet het geval.

Daar komt nog bij dat Katja Callens al meerdere afslankprogramma’s op heeft gesteld en ook altijd onder een bedrijfsnaam werkt die gewoon bij de Kamer van Koophandel ingeschreven staat. Het gaat om Sofcom, een Belgische organisatie.

De inhoud van de video training

Bestel je Fit in 4 Minuten, dan krijg je een pakket met de volgende zaken.

Video’s om te trainen

Bestel je het pakket van Katja Callens, dan krijg je 20 video’s toegestuurd die je in 20 dagen moet bekijken. In de video’s zijn oefeningen te zien, die je in 4 minuten tijd op hoog tempo moet doen. Dit wordt ook wel het HIIT principe genoemd (High Intensity Interval Training).

Een receptenboek met ontbijtrecepten

Je krijgt maar liefst 80 kiprecepten, 60 voedzame maaltijden en 20 zoete recepten voor het ontbijt. Wij waren niet zo te spreken over de ontbijtrecepten van Katja Callens, maar als je dit boek gratis krijgt is het toch altijd mooi meegenomen.

Toegang tot het ledenpanel van Fit in 4 Minuten

Ook krijg je toegang tot het ledenpanel van Fit in 4 Minuten. Hier kun je niet alleen je voortgang delen en de verhalen van andere mensen lezen, maar worden bijvoorbeeld ook nieuwe video’s geplaatst.

Ervaringen van klanten

Kijken we naar de ervaringen van andere mensen die Fit in 4 Minuten hebben gebruikt, dan zien we dat zij overwegend positief zijn. De oefeningen zijn intensief, maar wel goed te doen.

De ontbijtrecepten geven je een goed idee van wat je moet eten in de ochtend om jouw gewichtsverlies te ondersteunen. Er zijn veel mensen die inderdaad afgevallen zijn met deze training, maar zij hebben het programma wel serieus gevolgd. Het is goed om je af te vragen of jij dit ook wil doen. Volg je het programma niet serieus, dan is de kans op resultaat namelijk kleiner.

De voordelen van Fit in 4 Minuten

Het volgen van het trainingsprogramma van Katja Callens brengt diverse voordelen met zich mee. De belangrijkste pluspunten van dit programma, zijn de volgende:

 • De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren, ook voor mensen zonder ervaring in de sportschool.
 • De oefeningen zijn intensief, maar duren wel maar kort. Hierdoor is de drempel om de oefeningen daadwerkelijk te doen, veel lager.
 • Het receptenboek met ontbijtrecepten is erg uitgebreid.
 • Je krijgt toegang tot het ledenpanel van Fit in 4 Minuten, waar je bijvoorbeeld vragen kunt stellen en gratis video’s kunt bekijken.

Fit in 4 Minuten is een uitgebreid pakket, dat jou inderdaad kan helpen gewicht te verliezen. Wel moet je de oefeningen in het pakket iedere dag doen om inderdaad af te kunnen vallen, aangezien dit onderdeel is van het trainingsplan.

Onze conclusie

Wij zijn over het algemeen positief over het trainingsprogramma Fit in 4 Minuten. De oefeningen zijn intensief en toch goed te doen, de recepten krijg je er gratis bij en het trainingsprogramma wordt verder goed uitgelegd.

Wel vinden we het belangrijk om extra te vermelden dat Fit in 4 Minuten vooral geschikt is voor onervaren sporters. Denk hierbij aan jongeren die nooit in de sportschool komen, maar ook aan ouderen en bankhangers. Ga je al vaker sporten, dan zijn de oefeningen van het programma niet bepaald uitdagend. Doe je deze oefeningen al vaker, dan is de kans zelfs groot dat je helemaal geen gewicht zal verliezen met dit programma. In dit geval doet je lichaam namelijk niets nieuws en dit kan gewichtsverlies in de weg zitten.

In feite is het trainingsprogramma een mooie basis om sportiever te worden voor mensen die eigenlijk nooit sporten. Het programma leert je handige oefeningen om gewicht te verliezen, die je na het volgen van het programma ook nog kunt doen.

Heb je de basis om te sporten al, dan is deze training niet echt iets voor jou. In dit geval leer je namelijk niets nieuws met Fit in 4 Minuten.

Wanneer moet jij het Fit in 4 Minuten programma kopen?

 • Als je intensief wilt afvallen op korte termijn.
 • Wanneer je nog weinig ervaring hebt met sporten.
 • Wanneer je gezonder wilt leven.
 • Als je op zoek bent naar een betaalbare video cursus.
 • Wanneer je een compleet dieet zoekt met oefeningen en andere tips.
 • Wanneer je al langer ervaring hebt, is de video training van minder waarde.
Fit in 4 Minuten
 • Review

Klik hier om direct naar de kortingspagina te gaan >>

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *